životopis o jennifer lopez

20. ledna 2008 v 14:45 | saba
Jennifer Lopez
Zpěvačka, Herečka
Datum narození:24.07.1970
Místo narození:New York (Bronx), USA Znamení: Lev
Životopis: Jennifer Lopez je dobře známá ve světě filmu, hudby, módy a kosmetiky. Narodila se jako Jennifer Lynn Lopezová 24. Července 1970 v Bronxu. Rodiče pocházející z Puerto Rica si dali záležet, aby své děti uchránili od drsných podmínek čtvrti a snažili se jim poskytnout co nejkvalitnější výchovu. Její otec David je počítačový technik a programátor, její matka Guadalupe je učitelkou ve školce. Jennifer začala svoji kariéru jako tanečnice, už odmalička věděla co chce dělat. Jako čtyřletou holčičku ji matka přihlásila do hodin tance. V sedmi letech vystupovala na různých školních představeních. Ve čtrnácti přidala i hodiny zpěvu. Během studií na střední škole hrála softball, tenis a věnovala se gymnastice. V sedmnácti se také přihlásila na taneční školu na Mannhattanu a úplně se oddala tanci. V osmnácti byla přijata na Baruch College, ale po prvním semestru ze školy odešla, což způsobilo že odešla z domova.

Z počátku se jí vůbec nevedlo a nedokázala najít žádnou práci jako tanečnice. Až v 19 letech dostala první práci v cestovní taneční skupině a konečně začala vydělávat a její kariéra rostla, první roli dostala v populárním komediálním seriálu In Living Color jako Fly Girl. Několik dalších rolí následovalo v televizních seriálech a filmech jako Havárie letu 7, Druhá šance, Hotel Malibu a Moje rodina

V roce 1994 odmítla začínající herečka Jennifer Lopezová nabídku účinkovat v pokračování úspěšného televizního filmu Hotel Malibu. Vůbec nevěděla, co ji čeká, jistá si byla jen tím, že nestojí o kariéru v televizi. "Odmalička jsem zpívala a tancovala. Teď jsem toužila hrát ve filmu," vybavuje si Jennifer. Rok nato na plátně zazářila jako hvězda ságy režiséra Gregoryho Navy o mexických vystěhovalcích Moje rodina a společně s Wesley Snipesem a Woodym Harrelsonem ve Vlaku plném peněz. Průlom přišel v roce 1997 díky filmu Selena, ve kterém ztvárnila titulní roli zpěvačky Seleny Quintillany Perezové, kterou v roce 1995 zabil šílený fanoušek. Tato role ji vynesla nominaci na Zlatý glóbus.Po tomto velmi dobře přijatém filmu následovala řada dalších jako například Zakázané ovoce (Out of Sight, režie Steven Soderbergh, 1997), Svatby podle Mary (The Wedding Planers, režie Adam Shankman, 2001), Cela , Krásná pokojská (Maid of Manhattan, režie Wayne Wang, 2002).

Za účinkování ve snímku Policajtka "Angel Eyes" (2001) inkasovala devět miliónů dolarů a stala se nejlépe placenou latinskoamerickou herečkou. Ve filmu Smím prosit si zahrála s Richardem Gerem a po boku Roberta Redforda se objevila ve snímku Skutečný život.

V komedii Příšerná tchýně (2005, režie Robert Luketica) ztvárnila roli Charlotte Cantilinové, která dlouhé roky hledá toho pravého. Když konečně našla muže svých snů Kevina Fieldse (Michael Vartan) tak se ukázalo, že jeho matka Viola (Viola Fonda) je přímo ztělesněná noční můra. Brzy se strhne boj o to, kdo zaujme v Kevinově životě první místo.

Ve stejném roce se objevila v roli Jean Gilkynson ve snímku Žít po svém. Jean přijíždí se svou dcerkou Griff na ranč Einara Gilkysona (Robert Redford), muže, jenž ji viní ze smrti svého jediného syna. Jean tvrdí, že je Griff Einarovou vnučkou a pro Einara, který už na život rezignoval, je zvídavá Griff vytržením ze stereotypu, se kterým se již smířil.

(Autor: Kamil Koupý)
Diskografie:
2005Rebirth
2003Baby I Love U!
2003Baby I Love You (R. Kelly Remix)
2002This Is Me...Then
2002This Is Me...Then
2002Im Gonna Be Alright
2002Alive
2002J To Tha L-O!: The Remixes [Edited]
2002J To Tha L-O!: The Remixes
2001J. Lo
2001J. Lo [Edited]
2000Feelin So Good
2000Star Profile
1999J To Tha L-O!: The Remixes
1999If You Had My Love
1999If You Had My Love
1999On The 6
1999On The 6 [SACD Stereo]
1998If You Had My Love
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.